کلاژن سازی پوست با بوقلمون
گونههای مختلف آمینواسید در تولید کلاژن نقش دارند؛ بنابراین مهم است که به مقدار کافی پروتئین مصرف کنیم چون از آمینواسید تشکیل شده است. بوقلمون منبع خوبی از پروتئین سالم کمچرب یا با چربیهای مفید بهویژه لیسین است.
لیسین از مهمترین آمینواسیدها برای تولید کلاژن است. پرولین، گلیسین و لیسین، سه آمینواسید عمده برای تولید کلاژن هستند. لیسین از این جهت اهمیت دارد که در بدن بهطور طبیعی تولید نمیشود بنابراین باید آن را از طریق خوراکی تأمین کنیم. بوقلمون همچنین منبع سرشار کولین (از خانوادهی ویتامین B) است که برای تولید کلاژن به گلیسین تبدیل میشود. اگر گیاهخوار هستید میتوانید لیسین را از منابع غیردامی مانند سویا بهویژه توفو و بادامهندی دریافت کنید.
کلاژن بههمراه الاستین- نوع دیگری از پروتئین که به دلیل ویژگی شگفتانگیزش یعنی بازگشتپذیری به شکل و حالت نخستین در بخشهایی که حرکت انقباضیابنساطی دارند مانند رگها و ششها- بخشی از پوست و شکل و بافت آن را تشکیل میدهند. وقتی پوست بهاندازهی لازم کلاژن و الاستین داشته باشد، نهتنها زیباتر و جوانتر بلکه محکمتر است.
اگرچه جلوهی جوانی ارزشمند است اما زیبایی تنها به پوست انسان خلاصه نمیشود. پوست سالم شاخصی برای سلامت کلی بدن است. امکان ندارد عوارض پیری و تأثیر گذر زمان را بهتمامی ازبین ببریم. پس بهتر است از پوست سالم خود مراقبت کنیم تا اینکه در آینده بهدنبال درمان آن و کاهش عوارض پیری باشیم. افزایش تولید کلاژن نهتنها بر ظاهر ما بلکه بر سلامت عمومی بدن نیز تأثیرگذار است.